Bulharské rajče PRISTA - NOVINKA! HNOJIVO S ČEDIČOVOU MOUČKOU. ŽÍŽALÍ ČAJ.

Bazalka pravá - Red Rubin 1g

 
 

RED RUBIN - červenolistá – pevné purpurové listy ve většině případů bez zeleného zbarvení. Příjemná tradiční vůně a aroma s krásnými květy podobnými levanduli. Pravidelným zaštipováním květů lze docílit bohatého větvení a rovněž bazalka si déle uchová svoje aroma.

Dostupnost Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do
26.4.2024
32 Kč / ks    
Kód produktu 458992
Značka Semo Smržice
Kategorie Bylinky
 

Červenolistá – pevné purpurové listy ve většině případů bez zeleného zbarvení. Příjemná tradiční vůně a aroma s krásnými květy podobnými levanduli.

Bazalka pravá / Ocimum basilicum L.

 Popis:

Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Semena vyséváme v březnu až dubnu na povrch substrátu a lehce přihrneme. Bazalka má ráda živnou, humózní zeminu namíchanou s rozloženým hnojem. Pozor – mladé rostlinky v příliš hustých výsevech zahnívají. Vysazujeme v květnu na chráněné místo s plným sluncem. Pravidelně

přihnojujeme a denně zaléváme. Pro vytvoření kompaktní, bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35°C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.

 V 1 g: 900 semen

Výsev: květen

Sklizeň: červen - září

 Odrůda:

RED RUBIN - červenolistá – pevné purpurové listy ve většině případů bez zeleného zbarvení. Příjemná tradiční vůně a aroma s krásnými květy podobnými levanduli. Pravidelným zaštipováním květů lze docílit bohatého větvení a rovněž bazalka si déle uchová svoje aroma.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: