Rajče keříčkové - Orbit 1g

 
 

Pro výrobu protlaků, kečupů a pro konzervaci celých plodů.

Dostupnost Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do
5.6.2020
13 Kč / ks    
Kód produktu 431422
Značka Semo Smržice
Kategorie Rajčata
 

Lycopersicon esculentum Mill. / Rajče

Popis:

Rajčata jsou náročnou kulturou vyžadující pečlivou agrotechniku. Vyžadují teplou a chráněnou lokalitu. Půdu na podzim vyhnojíme chlévskou mrvou. Při předpěstování sadby provádíme výsev v březnu. Ve stadiu začátku tvorby pravých listů rostliny přepikýrujeme. Do nevytápěných rychlíren vysazujeme v druhé polovině dubna, ven na záhon po 15. květnu, 3 – 4 rostliny na m2. Tyčkové odrůdy během vegetace vysazujeme k opoře a odstraňujeme boční výhony z úžlabí listů. Zajistíme pravidelnou zálivku v delších časových intervalech. Největší potřeba vody nastává

v době tvorby plodů, menší potřeba vody je při zrání plodů. Zaléváme vždy po sklizni, abychom snížili nebezpečí praskání plodů. Výhodná je zálivka podmokem.

Rajče keříčkové pro zpracování (mechanizovanou sklizeň):

Tyto odrůdy byly vyšlechtěny pro jednorázovou sklizeň a konzervárenské zpracování. Protože plody v červeném stavu vydrží na rostlině až 3 týdny, aniž by výrazně změkly, jsou výhodné pro sklizeň v dlouhých intervalech. Sklízí-li se pravidelně (1 x týdně), jsou vhodné pro obchodní sítě i krátkodobé skladování (2 – 3 týdny). Doporučujeme výsadbu do dvojřádků 100 + 50 x 40 cm. Výnosový potenciál těchto odrůd je 80 – 100 t/ha.


HTS: 2,6 g
V 1 g: 390 semen
Výsev: březen – duben

Sklizeň: červen - říjen

Odrůda:

ORBIT - odrůda středně pozdního typu s pevnými, oválnými plody a polovzpřímeným keřem. Vyniká stálými vysokými výnosy i v méně příznivých pěstebních podmínkách a značnou odolností k listovým chorobám. Je vynikající surovinou pro výrobu protlaků, kečupů a pro konzervaci celých plodů. Odrůda je také vhodná k sušení a loupání.

 

barva červená
místo pro pěstování venkovní
velikost plodu na kečup
vzrůst keříčkové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: