Sadba česneku pro podzimní výsadbu TOPAZ, OZIMÁ SAZEČKA AKADO stále v prodeji!

Bazalka pravá - Purple Ruffles (kadeřavá) 0,15g

 
 

PURPLE RUFFLES  - červenolistá, zkadeřená – netradiční aromatická a dekorativní odrůda. Listy jsou tmavě purpurové, silně lesklé, zkadeřené se zubatým okrajem. Kvete růžovými květy. Kromě obvyklého použití jsou čerstvé listy výborné ke zdobení pokrmů.

Dostupnost Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do
10.12.2024
32 Kč / ks    
Kód produktu 458982
Značka Semo Smržice
Kategorie Bylinky
 

Červenolistá, zkadeřená – netradiční aromatická a dekorativní odrůda. Listy jsou tmavě purpurové, silně lesklé, zkadeřené se zubatým okrajem.

Bazalka pravá / Ocimum basilicum L.

 Popis:

Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Semena vyséváme v březnu až dubnu na povrch substrátu a lehce přihrneme. Bazalka má ráda živnou, humózní zeminu namíchanou s rozloženým hnojem. Pozor – mladé rostlinky v příliš hustých výsevech zahnívají. Vysazujeme v květnu na chráněné místo s plným sluncem. Pravidelně

přihnojujeme a denně zaléváme. Pro vytvoření kompaktní, bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35°C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích.

 V 1 g: 900 semen

Výsev: květen

Sklizeň: červen - září

 Odrůda:

PURPLE RUFFLES  - červenolistá, zkadeřená – netradiční aromatická a dekorativní odrůda. Listy jsou tmavě purpurové, silně lesklé, zkadeřené se zubatým okrajem. Kvete růžovými květy. Kromě obvyklého použití jsou čerstvé listy výborné ke zdobení pokrmů.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: