Sadba česneku pro podzimní výsadbu DUKÁT, TOPAZ, OZIMÁ SAZEČKA AKADO v prodeji! Polopatě - dusíkaté vápno, sirná svíce.

Hrách dřeňový - Progress 9 50g

 
 

PROGRESS 9 (kód 1097) – raný, velkozrnný, s tmavě zelenými lusky, které jsou 8-10 cm dlouhé a obsahují 7-9 zrn. Vegetační doba je 70 dnů. Odolný k Fusariovému vadnutí.

Dostupnost Dočasně nedostupné
Můžeme doručit do
29.10.2024
22 Kč / ks
Kód produktu 410972
Značka Semo Smržice
Kategorie Hrách
 

Pisum sativum L. convar. medullare Alef. emend C.O.Lehm./ Hrách setý dřeňový

Popis:

Hrách setý je nenáročný na půdu, nejlépe se mu daří v lehkých hlinitých půdách. Řadíme jej do 2. – 3. tratě po okopaninách, zeleninách a obilovinách. Půdu přihnojujeme podle potřeby fosforečnými a draselnými hnojivy. Výsev hrachu provádíme brzy na jaře, nejlépe v druhé polovině března až začátkem dubna. Vyséváme na připravený pozemek do řádků vzdálených 15 – 30 cm, po jednotlivých zrnech 4 - 6 cm od sebe. Seje se 1.000.000 – 1.200.000 klíčivých semen na hektar. Spotřeba osiva je 200 – 250 gramů na 10 m2. Sejeme do hloubky 5 – 7 cm. Po vzejití udržujeme porost v bezplevelném stavu. Ze škůdců hrachu je nejvýznamnější mšice – kyjatka hrachová, kterou při větším výskytu ničíme postřikem přípravku Pirimor nebo Decis. Sklizeň zeleného hrášku probíhá zhruba od poloviny června až do poloviny července podle ranosti vysetých odrůd. Abychom dosáhli prodloužení sklizně, je vhodné vysévat několik odrůd s odlišnou vegetační dobou. Zvlášť vhodné je využití velmi raných velkozrnných odrůd JUNOS, OSKAR v kombinaci s ranými odrůdami HAVEL, VLADAN a pozdní velkozrnnou odrůdou RADIM. Tím si prodloužíme sklizeň až na 4 týdny. Máme-li k dispozici pouze jednu odrůdu, můžeme použít postupného výsevu v termínech přibližně po 1 – 2 týdnech.

Odrůda:

PROGRESS 9 (kód 1097) – raný, velkozrnný, s tmavě zelenými lusky, které jsou 8-10 cm dlouhé a obsahují 7-9 zrn. Vegetační doba je 70 dnů. Odolný k Fusariovému vadnutí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: